Bořená Hora - taky pod ledem

22. leden 2017 VaDo

Minulý týden, po pěkném ponoru na Lomečku, jsme byli nažhaveni a vyrazilo se na další dostupnou lokalitu po ledem - Bořenou Horu. 

Na Bořenku jsme nepřijeli první. Parta před námi se lopotila s dírou sekerou. Asi by se do vody taky prosekali, ale naše motorová pila jim hodně rozjasnila líce. Takže díra byla během pár minut udělaná, celkem pěkně dimenzovaná. Tak nastal čas se pomalu nastrojit a pak do vody.

Voda není tak čistá jako na Lomačku, ale kolem 5-6 metrů je vidět určitě. Studená je úplně stejně: 4°C.Jdu první s tím, že vyvážu linku od vstupu k platu. Ale, kopyto, jsem si při nacvakávání stage povolil karabinu s osobní  linkou. Takže ponor začínal vesele pohledem na cívku padající do hlubiny. Natáhnout linku, vrátit se pro mojí osobní cívku, smotat a pak se vrátit zpět. Ale vše jsme zvádli. Od plata jsou linky natažené na všechny strany. Tak vyzkoušíme klasickou trasu vrtulník - vejtřaska. Ryby nejsou žádné, asi spí na dně. Tam jsme nešli, byla tam tma tmoucí.

Nakonec ještě nezbytné hraní si pod ledem vedle vstupní díry. Pár fotek a po necelé hodině hajdy na povrch. Klucí měli mokré rukavice, tak se trošku při svékání šklebili. Ale rozhejbali to, jsou mladí.

 

 

 

Klíčová slova: Potápění pod ledem, Bořená Hora

Pokračujte ve čtení