Attersee - Kohlbauernaufsatz dvakrát

12. březen 2016 VaDo

Z minulého týdne zbyla neprojetá dálniční známka. Tak to nezbývá než vyrazit na rakouská jezera znovu. Původně jsme sice chtěli na Wolfgangsee nebo jiné vzdálenější. Ale parta, která se nahlásila, se postupně tenčila. Možná i počasím, které prostě mělo být hnusné. Nakonec jsem zbyl já se Zbyňkem.

Zamířili jsme na oblíbenou lokalitu Kohlbauernaufsatz. Zapadneme do vody, viditelnost okolo 10 metrů, teplota 4°C. Já musím hned z vody, protože mi teče do pravé rukavičky. Ale po novém nasazení je vše v pořádku. Hned na začátku je krásná obrovská štika. Ale nenechá se moc očumovat a mizí v zelených dálkách. Tak padáme dolu ke kadidomečku. A je tam. Mník sedí ve dveřích jako správný pan domácí. Když začnou skákat první dekominuty, stoupáme podél stěny k moudré sově a potom se couráme v mělkých vodách. Ponor se končí cvičením s bójkou.

Na druhý ponor lokalitu nakonec neměníme. Zůstáváme. Znovu rychle dolů ke kadibudce. Koukáme na mníka, kolem je na dně spousta okounů (a celkem nemalých). Pak opět nahoru. Snažím se Zbyňka udělat modela, ale domluva nám vázne. Nakonec Zbyněk končí ponor (málo vzduchu) a já ještě chvilku fotím a nakonec trénuji V-dril. Jde to i v těch suchých rukavičkách. Ponor končím po hodině a vůbec ne kvůli zimě. Je mi příjemně a mohl bych klidně pokračovat.

Klíčová slova: Attersee, potápění Attersee

Pokračujte ve čtení