Attersee - zasněžené Alpy, Nöhmer a Waissenbach

5. březen 2016 VaDo

Skoro dokonalé počasí nás zastihlo na Attersee. Sluníčko občas vykouklo z vysoké oblačnosti, zasněžené vrcholky hor, příšerně studené voda (4-5°C), nádherná viditelnost pod hladinou, vzduch okolo 9°C. No prostě paráda.

Nöhmer

Nöhmer je první lokalita. Dá se tady jít také hodně hluboko, ale není to zajímavé. Nejlepší je najít koryto potoka na pravé straně a stoupat v něm z 25 metrů nahoru. Stěny jsou kolmé, tvořené skálou. Uvnitř koryta spousta větví pařezů, celých stromů. A moc pěkná viditelnost. Možná i 15 metrů. Nakonec vystoupáme k platu, kde i chvilku cvičíme. Zbyněk simuluje OOA situaci, pak všichni povinně masku.  

Waissenbach

Waissenbach je druhou lokalitou, na kterou se chceme podívat. Tom musí doplnit vzduch, protože dvojče mu ještě moc nesedí, takže zásoba ve twinu se zmenšuje rychleji, než čeká. Na dva ponory to prostě není. 

Padáme tedy do hloubky a těšíme se, že potkáme nějakého mníka. Loni touhle dobou byly mníci skoro na každém ponoru. Ale teď ne. Hledáme pod všemi převisy, větvemi, pařezy. Nejsou. Nakonec jsem myslel, že jsem našel, ale ne. Byly to velcí okouni skovaní ve změti větví. 

Nakonec stoupáme k vtoku potoku. Potkáme zvědavou štiku, která okolo nás udělala kolečko. Ale blíž nechtěla. Nakonec mne chytla křeč do lýtka.

Nakonec kafičko v hospůdce a výjezd na kopec nad jezerem, kde jsme se pokochali pěknými panorámaty.  

Klíčová slova: Potápění, Attersee

Pokračujte ve čtení