Traunsee a Vorterer Langbathsee

4. červen 2016 VaDo

Na lokalitě Traunkirchen pod hotelem See Hotel Traunsee jsem nebyl dobrých 10 let. Tak je tedy načase oživit vzpomínky a podívat se, jak to tam vypadá,

Traunsee - Traunkirchen

Počasí podle předpovědi nic moc, ale realita je úplně jiná. Sice se honí mraky a tu a tam spadně kapka, většinou vykukuje slunce. Na hotelovém parkovišti je místa na parkování habakuk. Tak nanosíme cajky dolů k vodě a hurá do gumy.

Zamíříme k platu a pod platem se zaboříme do černé tmy. Voda je čistá, lampy svítí dobře 6-8 metrů. Ale pod stěnou je stín a tím pádem tma tmoucí. Spadneme do necelých 30 metrů a vydáme se na levou stranu. Měla by tam někde být lodička. Koukám, kolik je zde natažených šňůr. Sem a tam. Moc. A některé už hodně dlouho, podle stavu obrostlosti slávičkama. Nacházíme zřícenou konstrukci s barelem, následně něco, co vypadá jako soustava bicích poskládaná z kýblů. A nakonec nacházíme i utopenou pramici. To už na počítači odtikává posledních pár minut do bezdekompresního času, tak hajdy kousek víš. Po čase potkávájme i mníka, ale vystrkuje na nás jen zadek. Celkem moc pěkný ponor.

Vorterer Langbathsee

Přemístíme se na druhé jezero - Vorterer Langbathsee. Voda na první podhled čisťounká. Hned po zanoření nás vítá štika. Tak snad budeme mít štěstí na ploutvové obyvatele. Ale ne, za celý ponor jen dva pstruhy. Pokud tedy nepočítáme koberec z potěru na dně, který tvoří asi pstruží potěr. Hloubka ponoru do 10 metrů. Nemělo cenu lézt hlouběji, protože pod 10 metrů byla voda silně zakalená a skoro neprůhledná. Ale nad 10 metrů viditelnost určitě větší než 10 metrů.

Potkali jsme něco se kroutícího. Nevím co to je. Ví někdo a pozná?

 

 

Kýble nebo soustava bicích

 

Klíčová slova: Potápění, Rakousko, Langbathsee, Traunsee, Traunkirchen

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Borek