Traunsee - bezvadná voda

15. prosinec 2019 VaDo

Neděle ráno, za oknem tma a zima. V autě pak zjišťuji, že je nula a všechny jen trochu odkrytý úseky silnice kloužou jako prase. Přesvědčila se o tom mladá rakušanda, která to těsně za námi fikla do škarpy kousek nad Studánkami.  Nic se jí nestalo, auto na odpis. Předali jsme do péče policie a pokračovali za potápěním. Projíždět tam o 5sec později, smotala i nás. Uf.

Na Traunsee nádherná voda. Vidět je co baterka dosvítí, možná 20 metrů. Ale v tom místě je pod stěnou bez baterky tma jak v ranci i v pravé poledne v létě. A teď je sluníčko nízko skované za kostelem. Dole bez baterky není vidět ani na špičku nosu. 

Hned na vstupu nás vítá spousta malého potěru a dvě štiky na lovu. Tak rychle jsem nebyl připraven, tak se jen okukujeme. Pak pád do hloubky. Tam je spousta spousta spousta okounů. Hejna, jaká nejsou k vidění ani v moři. A voda opravdu čistá. Ze 30 metrů je stále vidět hladina.

Druhý ponor doprava směrem k přístavu. Stěna se tam rychle mění na svah. Ale nacházíme VW hipie, dokonale obrostlý škebličkama. A na zpáteční cestě opět několik pěkných štik, kterou "pasou" rybí potěr v trávě. 

Voda vychlazená na 7°C.  Ale moc pěkné ponory,

PS: manžeta vyměněna, ale lehce do ní teče. Bude reklamace :.(

 

Klíčová slova: Potápění, Traun, Traunsee

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Nekouřím 4000 dní