Traunsee - Gmunden wall

28. prosinec 2019 VaDo

Traunsee mělo před 14 dny nádhernou vodu. Proto jsme to vyrazili zkontrolovat a podívat se, jestli je to stále stejné. Tentokrát na lokalitu Gmunden - stěna. Tato lokalita má jednu nevýhodu: parkuje se před domy a je potřeba se domluvit, že tam postojíte. Jinak se jde dost daleko pěšky. Ale paní byla hodná, nechala nás postavit auto před svoji garáž - tak jsme to do vody měli jen a pouze přes ulici. Jsme strašně leniví.

Vode je opravdu křišťálová. Ve druhé minutě doplaveme na začátek stěny a klesáme do hloubky. Baterky svítí z cca 12 metrů až na dno, které je někde v 35-40 metrech. Z dola, asi ze 32 metrů, je vidět hladina včetně vlnek. Paráda. Najednou, asi v půlce ponoru se jakoby zhorší voda. Barvy přejdou ještě více do šeda a zelenkava. To se jen nad hladinou přehnala sněhová přeháňka. Po krásných 45 minutách lezeme z vody. Zmrzlí jako drozdi, ale s rozesmátou hubou.

Bohužel můj sucháč po poslední opravě nesnese přisná kroteria slova suchý. Ruka mokrá. Bude muset do polepšovny.

Na plnění lahví na Traunsee doporučuji Adventure diving z Gmuündenu.

Na zpáteční cestě jsme se byli podívat na řeku Traun. Také má čistou vodu. Asi by stálo se podívat na řeku při některé z příštích návštěv Traunsee.

 

 
Klíčová slova: Traunsee, stěna, potápění

Pokračujte ve čtení

Další
PF 2020
Předchozí
Nekouřím 4000 dní