Traun a Traunsee

3. duben 2016 VaDo

V sobotu jsme vyrazili opět směr jezera Solné komory.

Řeka Traun

První ponor jsme chtěli zkusit na řece Traun nad elektrárnou. Voda vypadala úplně nádherně, jen se nám zdál proud trošku silnější. Po té, co se jsme skočili do vody, se ukázalo, že mám pravdu. Ale přece to nevzdáme. 50 minut jsme se pomalu probíjeli proti proudu řeky. Za celou dobu jsme neviděli ani ploutev, jen jednoho vystrašenýho raka. Pak jsme jen vypli motory a nechali se nést proudem zpět do zátoky. Za 10 minut jsme tam byli. Těch 10 minut za těch 50 minut kopání stálo.

Jezero Traun

Již se blíží letní sezóna. Takže jezera jsou v mohutném obležení výletníků a zaparkovat někde u lokality je téměř nemožné. Takže jsme to nakonec udělali obráceně. Nebudeme parkovat tam, co chceme potápět, ale budeme se potápět tam, co lze zaparkovat. Nápad to byl výbornej, ale stál za hovno. Pro příště: tady se nepotápějte.
Za břehu to vypadá celkem pěkně, dno padá rychle do hloubky. Ale po zanoření je to klasický svah se spoustou kalu a tu a tam nějaký bordel nebo kamen. Na obě strany stejné. Tak jsem si sliboval něco aspoň z návratu mělkou vodou. Spousta trav (a spousta rybářů) slibovalo aspoň nějaké ryby. A zase nic. Radost mi udělala jen utopená pramice.

Celkově se dá říci, že to byly moc pěkné ponory.

 

Klíčová slova: potápění, Traun, Traunsee

Pokračujte ve čtení