Škola v přírodě

14. leden 2008 VaDO
2.A třída ze Základní školy na Plešivci organizovala týdenní zimní školu v přírodě za účasti rodičů. Dopolední program byl celkem jasný, škola. Odpolední program zabraly lyže, výlety a lyže.

Poslední noc zaplnili penzion U Karla, kde jsme byli ubytováni, karnevalové masky. V reji se pohybovaly masky malé i velké. Strašidla, kašpárek, kočičky, indián, bílá paní, červená Karkulka, motýl, panenka Bárbí, pirát, princ,smrtka, turecká tenečnice, uhlobaroni z OPECu, opičák a další, které jsem asi nestihl vyfotit. Na to vše vážným zrakem dohlížela třídní učitelka.
Všechny masky najdete dokumentovaném reji masek.
A protože výzdoba jídelny, kde karneval probíhal, měla stylovou čarodějnickou výzdobu, masky se zde cítily dobře a velmi se rozjařily.
Nakonec netancovaly jen masky, přidalo se i rodičovstvo. Po ukončení karnevalového veselí byla pro děti připravena pohádka (spíše zpráva o průběhu) ve verších. A pak hajdy spát a doplnit síly na poslední den.
Ten se strávil na lyžích. Teplota kolem nuly, modrá obloha. Nikomu se asi moc domů nechtělo, ale pobyt končil a maminky doma čekaly na své rozdováděné ratolesti - budoucí Hermanny Mayery.

Přepisy veršovánek pro uvítání a rozloučení s dětmi.
Klíčová slova: Plešivec, škola v přírodě, masky, karneval

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Odkazy