Attersee - Kohlbauernaufsatz & Unterwasserwald

17. duben 2017 VaDo

Ačkoliv předpovědi na velikonoční volno neslibovaly nic moc počasí, nám se pátek vydařil opravdu nádherně. Petr potřeboval "zaučit" sucháč (taky Kallwait) a já. No, já pod vodu vlezu vždy.

První zastávka na lokalitě Kohlbauernaufsatz. Ještě že tak, protože se už tady nejsme první a další a další potápky začínájí najíždět. Tak rychle pod vodu! Bohužel je to místy pěkně zkopané. Ale dole je to moc hezké a viditelnost okolo 10 metrů. Mník u lodičky nebyl, tak zkusíme pohledat další loďku, která je na plánu zakreslena. Viditelnost je dobrá, ale loďku jame nenašli. Při návratu ke stěně nás čeka paní mníková jednovousá. Klidně se promenáduje podél stěny a vůbec  mu nevadíme. Pak již rychle do mělčích vod.

Mezi ponory nafoukat a pak na druhé místo. Tentokrát Unterwasserwald. Zde nikdo není. Tak pomalu do gumy. Zatím příjíždí Mazec se svojí partou. Aled ve vodě jsme dříve. Krásná viditelnost okolo 10 metrů. Ale hloubka a tak rychle začíná naskakovat deco čas a nutí nás (mně) změnit hloubku. A tam na mně čeká pěkná štika. Stráví se mnou skoro celou dokompresi. A pak již jen cesta domů.

 


 

 

 

Klíčová slova: Attersee, potápění, Kohlbauernaufsatz, Unterwasserwald

Pokračujte ve čtení