Horní Cerekev - příště plánky?

24. červenec 2016 VaDo

Po nějakém krátké čase opět na Horní Cerekvi. Kam jinam? Potřebuji najít lokalitu, která je na rozumné dojezdové době, je tam pěkná voda, rozumné zázemí a také něco vidět. A na Bořence mně naštvali. Takže volba je jasná.

A Cerekev opět nezklamala. Sice jedna z potápěk, chystajících se do vody, nám trochu pokazila náladu konstatováním, že se voda hodně zhoršila. Po skoku do vody přišlo překvapení. Viditelnost je horšní než třeba minulý týden, ale stále kolem 3-4 metrů. A teplota v horní vrstvě 21°C, což našim dvěma malým potápkách také vyhovuje.

Klasické obkroužení. S každou štikou se musíme pozdravit, optat na zdraví a tak. Není divu, že se nad díru dostáváme opět až po 40 minutách. Na druhé straně nás čeká překvapení. Sem asi moc potápěčů nedoplave, tak je tady krásná voda s viditelností okolo 5-6 metrů. A jak vplouváme do oblasti, které jsou v dosahu ostatních po druhé straně, opět viditelnost klesá na ty známé 4 metry.

Navštíme sumce v domečku. Pěkne roste. Doufáme, že jej někdo nevyloví, ať je na co se koukat. Cerekev je zarybněná hodně, tak tu takový nenažranec nemusí vadit. Po chvílí narážíme na další podobný domeček, který jsem ještě neznal. A je tam také pan domácí, jen o dost menší. A s větší trpělivostí.

Ale pak již nás (mne) žene fyziologická potřeba raketovou rychlostí z vody. Já fakt začnu uvažovat o plínkách.

Když jsme vylezli na horu a začali se odstrojovat, loučili se s námi dva potápěči slovy: "Přijeli jsme po vás, nastrojili jsme se odpotápěli jsme se, sbalili jsme se a nasvačili jsme se. A vy teprve lezete z vody." 

No jo, bylo to krásných 107 minut.

 

 

Klíčová slova: Horní Cerekev, Potápění, Horní Cerekev

Pokračujte ve čtení

Další
Lom Blansko