Slověnice, první ponor

19. říjen 2014 VaDo

Tak konečně jsme se dočkali :-). Lom ve Slověnicích byl otevřen zkušebně pro potápění. Takže bylo potřeba to pořádně omrknout.

Přístup v pohodě. I když se převlečete v altánku na parkovišti, je to do vody asi 80 metrů. Určitě pohodlnější než třeba na Cerekvi. Kvalit Bořenky to sice nedosahuje, ale to asi málokterý lom. Sociály a převlékárna se připravují, aby byly na zahájení provozu na jaro 2015. Takže 4 hvězdy.

Voda bude ještě asi o 4 metry výše než je současný stav. Na úplné dno jsme se nepodívali, protože v 7 metrech je zlom a celkem pěkná voda se mění v neprůhledný kal. Možná se někde dole viditelnost zlepší, ale v 10 metrech to ještě nebylo. Takže voda zatím za 2 hvězdy.

Ryby a rybičky. Zatím jsou nasazeny siveni a okouni. Měly by být i kapříci, ale ty jsme nepotkali. Siveni jsou naučeni na krmení, takže se dají dobře najít. A občas jsou pěkně zvědaví. Zarybnění na 2 hvězdy, ale věřím, že se to zlepší :-).

Keson v prostředku lomu je spojen se vstupem šňůrou a je velmi snadno k nalezení. V kesonu je možné se odstrojit a vystoupat jím k hladině. Celkem zajímavá zkušenost. Pěkná atrakce, takže 4hvězdy.

 Fotky

 

Klíčová slova: Lom Slověnice, potápění

Pokračujte ve čtení