Říjnové potápení na Lomečeku

30. říjen 2011 VaDo

Tak se nám sobotní potápění na Lomečku pěkně zkomplikovalo. Už v pátek večer jeden z přihlášených odvolal, zůstali jsme s poloprázdnými flaškami. A Zdeněk z Lomečku, který nám mohl nafoukat, sebou hrůzou před námi praštil na záda tak šokovně, že si rozčísnul obratle. Ale jinak dobré, asi si poleží, ale zdá se, že se mu nic vážnějšího nestalo. Takže do vody se šlo s poloprázdnými flaškami. Což k hloubce na Lomečku zase tak moc nevadí.

Voda správně vychlazená, viditelnost vypadala i z hladiny náramně. A pod vodou taky. cca krásným 10-15 metrů. Podle toho, kde se krmili kapři, protože ti dokážou zrýt dno dokonale.
Ještě k té teplotě. Pořídalo mi ukazuje 10°C, ale to je podle mne kravina, protože mi po hodině byla v sucháči (s flisovým podoblekem) byla celkem slušná zima.

Okouknul jsem nový habitat, nevypadá to tak hrozně, jak jsem si myslel. Drobný problém disproporce výšky lavice a umístění okýnek. Pokud sedím, jsem zády k oknu, ale výška okénka je akorát. Ale když koukám ven, musím stát. A to se pěkne nepohodlně krčím.

Fotografie z Lomečku

Klíčová slova: Potápění Lomeček

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Nekouřím 1000 dní