Lomeček Starý Klíčov

3. duben 2011 VaDo

V neděli jsem se byli podívat na Lomečku, Starý Klíčov. Malý, velmi pěkný lom s udržovanou vodou a okolím. Příjemný správce, nejenom potapěč, ale i koňák.

Na Lomeček se dá z ČB dostat za cca 1,5 hodiny jízdy autem, takže není ani o tolik dál než Horní Cerekev. Kvalita vody je myslím hodně podobná té na Horní Cerekvi.  Dnes byla viditelnost cca 4-5 metrů. A to stejná v cca celém profilu.

Lomeček je relativně malý, ale je v něm spousta atrakcí a orientačních bodů, takže již po prvním ponoru se dá přesně určit, kde se nacházíte. Je zde keson (přístupný), potopené čluny, cvičící plato a samozřejmě, lomové haraburdí - roury. A přitom je celkem dost zarybněn. Bohužel, ryby byly dneska nějaké plaché (první pořádné sluníčko, po zimě si odvykly na bublinky). Takže již na hranici viditelnosti mizely do dáli. S vyjímkou několika okounů.

Dali jsme si dva kratší ponory, hlavně s ohledem na budyho, který byl jen v mokrém obleku. Voda měla v 5-6 metrech krásných 6°C, Takže na mokrej nic moc.

První ponor jen na lehko, bez foťáku. Abychom se seznámili s okolím. Po ohřátí na sluníčku jsme vyrazili na druhý ponor. Ten byl již delší. Oba ponory bez problémů v celkem slušné viditelnosti, horká česnečka na závěr. No, dneska to nemělo chybu.

Klíčová slova: potápení

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Nekouřím 1000 dní