Lom Horní Cerekev, srpen 2018

1. srpen 2010 VaDo

Tak jsem se konečně dostal pod vodu. Po delší době, kdy mi do toho stále něco buď lezlo (třeba práce) nebo se nedařilo počasí - třeba minulý týden, kdy jsme měli jet na rakouská jezera. Takže tedy teď se pojedu "vykoupat".

Bylo to narychlo, takže jsem nesehnal budyho. No jo, buď se k někomu přidám nebo si odělám "one-man-show". A nemusím nikam chvátat.

V klidu, komem 10:00 vyrážím, ve 12:00 jsem na místě. Voda celkem ujde, viditenost žádných 15 metrů, ale celkem obstojných cca 5 - 6 metrů. Ale - na schodech je fronta jak v metru. A aut na parkovišti tolik, že nemám kde parkovat!

Ale naštěstí se všichni jeli vykoupat již ráno a teď jsou na odjezdu. Takže tedy hurá do gumy (v mém případě do trilaminátu). Zaplaťpánbu za zip v přední části. Aspoň jsem samostatná potápka.

Hop do vody. Termoklina kolem sedmy metrů. Pod ní je celkem chladno. Ale kožíšek hřeje. A díky výměně potápěčů jsem ve vodě skoro sám. Pár kopů - a jsem skutečně sám.

Hned na začátku pramička - nebo spíše vrak. Není to zde zkalené, tak zkusím pár fotek. Jako rozvičku. A podél pravého břehu dál. Kapři, okouni. Nikde nikdo, nikoho nekontroluju. Neikdo nekontroluje mne. Štika, naše známá, je tentokrát zelezlá hodně hluboho v travinách, nepolezu tam za ní. Asi má potápek pro dnešek dost. Takže pomalu návrat, kouknout na vodníka - to je tradice. A ven. Pěkný ponor - a krásných skoro 80 minut.

Vykoupanej, spokojenej. Musím jezdit častěji.

 

 

 

Klíčová slova: Lom Horní Cerekev, Potápění

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Chraňte žraloky