Attersee - Nöhmer a Schwarze Brücke

29. prosinec 2015 VaDo

V úterý jsme v Tomášem a Zbyňkem vyrazili na Attesee. Celkem bez plánu, prostě se podívat a někam se ponořit. Nakonec z toho byla

lokalita Nöhmer

Pěkný ponor. Hned v 6 metrech je rozsáhlá plošina s lavicí a stolem. U ní nás vítala štika středního vzrůstu. Byla sice zvědavá, ale na tolik, aby se nechala fotit. Pak je to běžný Attersee ponor. Na cestě zpět jsme opět potkali tu samou štiku, na tom samém místě. Ale opět vzala roha. Tak jsme se na chvilku vzdálili. A štika se vrátila. Klucí mně vyhnali z vody, páčto jim do docházel luft. Ale neprotestoval jsem, byla mi strašná zima.

Po cestě zpět jsme se vraceli podél stěny, která je kolmá na svah. A tam díra, tak velikosti pěsti. Označená ulomeným pádlem. A před dírou vyhrnutý sediment. A v díře se něco hýbalo, ale co to bylo, nevím.

Schwarze Brücke 

To je druhá lokalita. Naplavali jsme na stěnu a kochali se černou tmou pod námi. Výborný ponor. Stěna má opravdu něco do sebe. Když jsem potom čuměl na deku, koukal jsem, že se něco mezi kameny hýbe. A ona to rybička, tak 2-3 cm veliká. Podle mne malý mník, ale pokud někdo dokážete určit, co to je, tak dejte vědět. A pak jsem koukal na hladinku v pouzdře foťáku, takže bleskem ven.  

 

Klíčová slova: Attersee, potápění, potápění Attersee

Pokračujte ve čtení