Trhová Kamenice, Leštinka, Borek

23. červenec 2017 VaDo

O víkendu jsme se jeli podívat na  lomy pod Hradcem Králové. Letos padl los na Trhovou Kamenici, Leštinku (hlavně kvůli plnění) a Borek. Loni bylo kolečko trochu jiné - Holetín, Srní, Leštinka, Mokrýšov

Trhová Kamenice

Lom v Trhové Kamenici jsme museli chvilku hledat. Ale nakonec jsme lom našli. Dlouhý příjezd lesně-polní cestou. Pak projít kousek k lomu a otvírá se krásný pohled na lom, který má krásnou modrozelenou vodu. Tak hup tam. Pod 7 metrů je viditelnost dost mizerná, ale nad sedmi metry je moc pěkně. Sluneční paprsky prosekávají hladinu. Na lomu se asi vločkovalo, je tam pár uhynulých ryb, na kterých začínají hodovat raci. Ale velký jeseter je v pořádku, velcí kapři také.

Leštinka

Pak oběd v Trhové Kamenici a hurá na další lom. Leštinka. Hlavně kvůli plnění flašek. Přeplaveme po drátech do skanzenu a pak druhou stranou zpět. Spousta raků, okouni. Nakonec jsme přišli na to, že ostatní ryby se stáhly na krmení do rohu lomu. Tam to bylo jako v Rudéme moři. 

Při odjezdu potkávám Mišu s Liborem. Tak chvilka na pokec, kde je co nového, kde kdo se potápí a hraje.

Borek

Borek bereme cestou zpět. Při příjezdu prší, ale během převlékání přestane a když jsme pod vodou dokonce svítí slunce.  A při převlékání taky, takže holky, které byly v mokrém, jsou spokojené. Aby ne, dole bylo 9°C a tak trochu vymrzly. I když já v tom šusťákovém podobleku taky.

Holky jsem protáhl po největších atrakcích (ponorky, wartburg, mina). Autobus jsme vynechali. A pak na rybičky do stromů. Spousta raků a štika hlídačka na bráně.

Navíc na Borku potkávám pár kluků, kteří před pár lety s potápěním začínali. Potěšilo mne, že se stále potápějí.

 

 

 

Klíčová slova: Trhová Kamenice, Leštinka, Borek, Potápění

Pokračujte ve čtení