Attersee - vedro a chlad

13. červenec 2015 VaDo

Tak tento scénář již tady letos byl. Kohlbauernaufsatz a Weissenbach. Ale Martin na nich ještě nebyl a jsou to moje oblíbené lokality na Attersee - tedy, která lokalita je moje neoblíbená :-)

Objevil se technický problém: zarosil se mi po zanoření port a to jej zavírám doma, pytlíček pohlcující vlhkost je také vždy přítomen. Ale když je vedro.... Naštěstí se zase odmlžil. 

Kohlbauernaufsatz

Na koupališti (Kohlbauernaufsatz) bylo skoro plno. Zabrali jsme poslední parkovací místo. A hurá do vody. V sucháčích pěkně upocení. Ale pak již bylo dobře. Pod 6 metry první termoklina na 12°C a za chvíli kolem 10 metrů druhá na 7°C. A pak již stabilní teplota 6°C. Do 12 metrů viditelnost okolo 2 metrů, silně zakalené. A nemyslím si, že to dělají koupači, spíše jezero kvete. Ale pod 12 metry se viditelnost otvírá a i když je přítomen hrubý sediment ve vodě, je vidět opravdu okolo 10m.

Lodičku jsme všichni našli. Mník na svém místě v záchodové díře. Takže vlastně vše v pořádku.

Weissenbach

Druhou lokalitu mám rád právě pro množství života, který zde na - na poměry Attersee ve výjimečné míře - je možné spatřit. A taky že ano. I když nejprve do vypadlo, že nic, ale "houbaření" se vyplatilo a najednou jsou zde: jeden mník za druhým. A žádná vořezávátka.

A když pak vydýcháváme v pár metru obklopeni mrakem potěru, i nějaká ta štička na nás jukne. A nakonec se přišla pozdravit i štika matka, ale jen na skok. Taktak jsem stačil zmáčknout spoušť.

Klíčová slova: Attersee, potápení Attersee

Pokračujte ve čtení