Attersee - Hinkelsteine - Wandl

19. únor 2017 VaDo

Attersee hlásí stále krásnou vodu. České zamrzlé lokality naopak hlásí postupný úpadek danný odtáváním ledu. Tak tedy hurá na Atter.

I počasí nám vyšlo, nad Lincem se sice válí mlha, hterá nás pronásleduje celou dálnici, ale po sjezdu k jezeru je modrá obloha a sluníčko. Na slunci kolem 10°C. Voda na první pohled přímo nádherná. Tak hurá do vody.

Hinkelsteine

Na první místo jsme zařadili - pro změnu - Hinkelsteine. Minule jsme si to pořádně nevychutnali. Ale teď už víme. jak na to, v malé hloubce naplaveme nad kameny a teprve na správném místě se spustíme do hloubky. Nádhera, propleteme se mezi kameny až do nejnižšího bodu a pak pomalu zpět. A již je čas se přestěhovat do menší hloubky. Tentokrát nás tady žádná štika, jako minule,  nečeká.

Když vylezeme z vody, krásně nás zahřívá sluníčko. Co více si přát? Dojedeme nafoukat u Astralian divers, kde se opět vyhříváme na sluníčku u plnící stanice a pak již na druhou lokalitu.

Wandl

Již jsme tady kdysi byli, ale tentokrát nejsou naším hlavním cílem potopené loďky, ale kameny na pravé straně. Loďky až jak vyjde čas. Tady ta lokalita je ve stínu, žádné teplíčko. Pěkná zima. Tak se na nic nečeká a jde se ohřát vody. U kamenů jsme za chvíli, Nic moc, nikde ani ploutev. Tak pomalu zpět a naplaváváme k loďkám. Pomaličku naskakuje deko. Ale to jsme již u loďky. Pár fotek a deco letí nahoru pěkným tempem. Ve chvíli, kdy se zvedáme, již na displeji svítí pěkných 14 minut. Tak rychle na decostop. Nakonec se již do mně dávala zima. Ještě, že jsem nemusel čůrat, to bych nepřečkal. A pak již jen zabalit a vyrazit k domovu.

Poznámka na závěr: váhy dvou flašek se liší o 2kg. Stejné flašky, jen vyrobené s desetiletým odstupem. Takový omyl zbourá vyvážení úplně kompet.

 

 

 

Klíčová slova: Potápění, Attersee, Hinkelsteine, Wandl

Pokračujte ve čtení