Attersee - báječná voda, mlha

4. březen 2023 VaDo

Skoro mi oschnul šos. A počasí slibovalo na sobotu hezky, neděle se měla již kazit. Proto jsem zlanařil dva další - Harryho a Tondu - a vyrazili jsme na Attersee.

TopImage

Díky chybce na dálnici - začal jsem předjíždět a pak se nestihl zařadit na sjezd - jsme pořadí lokalit prohodili. První tedy Kohlbauernaufsatz. A k počasí - nějak to slibované sluníčko není. Stále mlha. Ale již kolem deváté hodiny je skoro 8°C, tak vlastně cajk.

Kohlbauernaufsatz

Jsme tu druzí. Jeden single (self) potápka právě vylezl z vody. Voda podle všeho bude nádherná. Nastrojit a do vody! Beru si silný podoblek.  Se v tom cítím jak míša kulička. Necítím se v tom. Taky jsem tento ponor funěl. Spotřeba jistě přes 20l/min.

Ve vodě doplaveme k plošinám a šup dolů. Voda není tak čistá, jak to vypadalo z hladiny, ale i tak je nádherná (třeba proti Slověnicím). V podstatě z hrany stěny je vidět - ne vidět, spíše tušit,  její stín - lodička. Mníci nikde. A dokonce ani na stěně nejsou. Škoda. Naposledy jsme tu s Tomem viděli minimálně čtyři.

Klucí se klepou již po 40 minutách jako ratlíci. Nojo, mokré rikavice. Z toho jsem vyrost. Ne, že by v suchých nebyla zima. Když si jí vytopíte, je strašná zima. Ale já mám po předchozích čtyřech ponorech, kdy mi teklo do pravé rukavičky, sucho. Fakt v ní někde bylka dírka.

Tak naplnit k automatům a pak na Hinkelsteine

Hinkelsteine

Klucí zde ještě nebyli. Baví mně ukazovat a provázet na lokalitách. A když je viditelnost, je tato lokalita moc hezká. Když je škaredá voda, umí být hodně depresivní. Ale teď je voda hezká. Tak 10 min v 10 metrech a pak vpravo v bok. Naplaveme ke kamenům, pěkně si obkroužíme jeden po druhém, prohlédneme sochy i různé artefakty. Vidět z vrcholu prvního kamene na ostatní se mi podařilo tady jen jednou.  A již je čas točit zpět. Dokonce při návratu sluníčko začíná probleskávat skrz vlnky a dělá hned vše mnohem veselejší.

Truchu jsme to natáhli - na necelou hodinku. Ale díky plavání ani jim nebyla tak velkjá zima (ale topení v autě jelo naplno až do Lince).

A pro zajímavost - zde mi vše sedlo a spotřeba je na své ustálené hodnotě kolem 15l/min. Divný.

A pak již jen auto, dálnice, silnice, kamna...

PS: U Tachschule Nautilus se něco chystá, Je tam nová hospoda a nový barák školy. Tak třeba...

Klíčová slova: Attersee, Hinkelsteine, Kohlbauernaufsatz

Pokračujte ve čtení