Attersee - Dixi - kalná voda

11. červenec 2021 VaDo

Po pár dnech zpět na Attersee. Tentokrát lokalita Dixi. Předpověď vyšla na 100%. Při příjezdu na lokalitu lehce poprchává, ale postupně přestává. Potápek je to opravdu hodně, kurzisti s potápěčskou školou z Vídně a pár místních. 

Minulý týden byla voda do cca 15 metrů mizerná a pak to již šlo. Nyní je to ještě horší. Až v 18 metrech se dělá jakás takás viditelnost. Plaveme rovnou k lodičkám. Stavbu si prohlídneme cestou zpět. U lodiček jsme první a viditelnost je zde opravdu pěkná. Zapínám foťák a.... "Není vložena žádná karta..." Ano, není. Ta je stále vložena do počítače, doma. Tak se fotit nebude.

Prohlídneme lodičky. Mník, který zde bývá vidět, nebyl doma. Vystoupáme do 10 metrů, kde je již viditelnost snad jen kolem 1, max 2 metrů. Pergolu jsme minuli. Podle mne tak o metr, dva, ale netrefili jsme ji. Aspoň je důvod pro druhý ponor.

Beru si kartu z autorádia. Pár fotek se tam vejde. Kdyby náhodou. Voda po dvou hodinách ještě horší. Ale tentokrát domeček trefíme, prohlídneme. Viditelnost kolem 2 metrů. Nyní tedy přeplaveme na pravou stranu lokality a hledáme tam. Jedna malá štika se tam stále pohybuje. Už jsme ji asi viděli na prvním ponoru. Jinak život skoro žádný (spousta potěru v rostlinách). 

Nakonec krásný den pod vodní hladinou.

Klíčová slova: Potápění, Attersee, Dixi

Pokračujte ve čtení