Attersee - po dlooooouuuhé době

7. červenec 2021 VaDo

Jako u moře

Attersee, hurá! Pár dní bylo celkem neletně (zataženo), takže davy lidí kolem Attersee trochu povolily. Navíc u nás je svátek a Rakušáci musí do práce (kiš kiš). Takže na parkovišti u Kohlbauernaufsatz bylo skoro prázdno. S buddym Jirkou jsme se potkali skoro na minutu. Domluvili jsme se na začátku víkendu - on byl zde na dovolené s rodinou, ale dal by ponor. Já tam stejně chtěl zajet - úterý je ideální. 

Tak do vody! Nahoře nic moc, viditelnost jen cca 3-4 metry. Ale pod 15 metry se to krásně otevře. Dole je nádherná viditelnost - cca 10 metrů. Voda kolem 8°C. Naplaveme k výcvikovým platům a pak již jen sestup přímo ke kadiboudě. Sama kadibouda je nějaká očištěná.

Mník domácí není doma.  Ale potkáme jej u paty stěny, tak se s ním chvilku zdržíme. Pár minut pózuje a pak jej očividně nudíme a pomaličku zapluje do skuliny mezi kameny. Jak se zvedáme nahoru po stěně, ještě zahlédnu, že opět vyjíždí na svůj kamínek. Pak již jen výstup do kalné (ale teplé) vody.

Druhý ponor - Jirka nenafoukal. V Utterachu mají problémy s kompresorem. Tak nakonec mu půjčuji moji stage a nejdeme dolů, ale jen koukat ma rybičky. Pár línů, spousta okounů, spousta potěru a několik štik - od pidi až po celkem slušnou velikost.

Úspěšný potápěčský den. 

Klíčová slova: Potápění, Attersee, Kohlbauernaufsatz

Pokračujte ve čtení