Sváteční Traunsee

27. prosinec 2021 VaDo

Z Čech vyjíždíme za mlhy, mrazu a lehkého deště. A to vydrželo až na Traunse, tedy vyjma toho deště. Jinak je stále kolem nuly a mlha hustá tak, že by se dala krájet.

TopImage

A dnes je v plánu

Madona

Ne přímo Madona, ale tato lokalita. S tím, že se podíváme na stěnu pod tunelem. Sestup od silnice - nic moc. Jeden pád na prdel, jinak dobrý. Ještě, že je ve spodní části vývaz lanem, na kterém se dá přitáhnout.

Pak zanoření do vody. A bomba. Viditelnost přes 20 metrů. Skoro mám pocit, že jak je vidět díky mlze nad hladinou, je vidět i pod hladinou. Zamíříme ke stěně a padáme kolem ní pomalu do hlubiny. Z 25 metrů je možné vidět na hladinu a při posvícení dolů je někde v hloubce možné tušit dno. Monumentální! Při posvícení vpřed je vidět na další hřbet skály. Po 25 minutách obracíme a vracíme se menší hloubkou (tak 18 m cca). Zde je vidět lehký sediment ve vodě. Až po chvíli nám dochází proč – stěna má až negativní sklon (tedy lehký převis) a naše bubliny sráží sediment dolů.

Pak již jen návrat a vyškrábání se nahoru k autu. Když jsem si říkal, že mám to nejhorší za sebou, praštil jsem s sebou na kolena. Tak odstrojit a sestoupit dolů ještě jednou - vypucovat neopren.

Langbathsee

Tady tedy trochu omyl. Ono již se tady od prosince do května nesmí potápět a na to jsme zapomněli.

A pak již jen zpět.

 

Fotky z podvody nejsou. Nějak se zbláznil kompakt a odmítal dělat aspoň rozumné fotky.

Klíčová slova: Potápění, Traunsee

Pokračujte ve čtení

Další
Cabo Verde I