Zamyšlení o odvykání cigaretám

18. duben 2012 VaDo

Dovolím si malé zamyšlení nad centry pro pomoc s odvykáním. Protože mne masíruje každé ráno reklama nějakého centra. Pokusil jsem se jej najít na webu (adresu si nepamatuju, to nejde). Poznámka na zívěr pro spojení reklamy a webu.

Takže zmíněné centrum pro odvykání jsem nenašel. To se skovává na stránce XX, na kterou jsem se nedostal. A nic zvláštního si nepamatuji. Center je spousta, ale vše, co je na první stránce, jsou bio, psycho, astro a další peníze tahající metody. No pro ty, kterým je to jedno.

Já přestal - podle údajů na webu - už to nějak nepočítám - v únoru 2009. A chuť na cígo je stále. Jsou okamžiky, kdy přímo cítím tu slast nataženého kouře. A popravdě - dobrý doutníček neodmítnu ani dnes.

Největší problém není odolat chuti. To je sranda (viz povídání o nekouření - 5. týden). Největším problémem kuřáka je stereotip, která mu cigareta poskytuje. Ke kafi, po obědě, večer před spaním, v autě na křižovatce, cestou do práce, večer na pivku, v kavárně, při ekíní na děcka před tělocvičnou.... A můžu pokračovat, že? 

Takže moje metoda - pokud je to metoda - spočívala v rychlém přebití stereotypů. Takže na pivko se zajde. Na kávu také. Ale je potřeba se hlídat. A to trvá, pár týdnů. A pak zjistíte, že se dá hrát s mobilem, půllitrem, brejlema, táckama, ... Nepotřebuju na hraní cigáro. V autě mám tik+ťak. A tak podobně.

Ale po pěkném ponoru - jako třeba v sobotu na Cerekvi - si dát dekompresní pivko a doutníček. Není nic lepšího :-)

Poznámka pro spojení reklamy a webu

Až budete vymýšlet reklamu, potom musí v té reklamě být něco, co lidi s webem spojí. URL nebo doména, pokud není opravdu něco extra, to není. Adresy webové, majlové se na nás hrnou od rána do večera a všichni je pouštíme jedním uchem tam a druhým ven.

Takže nějeké slovní spojení nebo slogan, na který google a seznam zareagují a najdou ten váš web a vrazí jej zákazníkovi pod nos. V tomto případě - centrum pro odvykání kouření - to evidentně nefunguje. Reklama je to hlavně pro ty, kteří mají placenou reklamu nebo se šikovností svých SEO expertů dostali na první stránku.

Zde funguje úplně perfetně reklama na jogurty - müller mix. Myslite, že ne? Ano. Ať již zadáte do googlu jakoukoliv kombinaci (muler mix, mulermix,. müllermix, müler mix), tak máte vždy na prvním místě ... Müller mix.

 

Klíčová slova: Nekouřit, přestat kouřit, odvykání

Pokračujte ve čtení