Jarní Leštinka

3. duben 2022 VaDo

Pojeďte na Leštinku, v dubnu bude už hezky. Tak jsme tady! 2°C pod nulou, z nebe se sype sníh jako na Vánoce. Však jsme kolegům jdoucím na ponory zpívali koledy. Navíc prý voda nic moc.

TopImage

Zazpívali jsme koledy i sobě a šli do vody. Prvních pár metrů hodně špatné. Ale pak je to lepší a lepší a mezi 10-15 metry je voda docela čistá s viditelností jistě 4-5 metrů. Viděni: spící velký kapr, plno okounů (nespících), dva jesetěři. plno potápěčů.

Někteří jedinci se nám krapet neplánovaně namočili. Vinou byla vždy nepozornost - nezaklapnutý uzávěr rukavice, nedotažený poslední zoubek zipu... Ale všichni přežili.

Na druhém ponoru je již znát množství potápčů před námi a místa s dobrou viditelností se hledají hůře a húře. A to se již v zázemí rozbíhá diskuse a proběhlých akcích, budoucích akcích a dalších plánech, která trvá do pozdních nočních hodin. 

Ráno pár diskutujích nevypadá moc svěže. Ale vydatná snídaně a káva rozproudí opět krev a začínají se těšit na další ponory. S Tomášem chceme zkusit lom Srní, tak se loučíme a vyrážíme před obědem. Podcenili jsme situaci. Srní je nově za závorou hned u silnice a tím pádem nedostupné. Příště volat! Navíc je v Hlinsku sned ještě větší zima než se nám zdála na Leštince (teplota pod nulou a studený vítr). Tak nás asi voda dneska nechce. Kašlem na to jedem domů.

 

Klíčová slova: Leštinka, potápění, Leštinka lom, potápění na Leštince

Pokračujte ve čtení