Hallstattersee

24. březen 2019 VaDo

Tentokrát se podíváme na vzdálenější lokalitu - Hallstatter See. Již jsem na Hallstattu byl asi 4x a vždy celkem pělné ponory.

Cesta příjemně ubíhala, počasí krásné. Holky jsem vysypal ve městečku a sami jsme vyjeli na lokality. 

Na Hallstetter see je celkem striktní režim potápění. Potápět se smí je na určených místech, jinde zakázáno. A i na těchto lokalitách bývá omezení časové (denní doba nebo roční doba - ochrana ryb při tření).

Jedny lokality z těch celoročně přístupných jsou Kessel a Gossau bach. Kessel je koupaiiště, které jde poměrně pozvolnu do hloubky. Voda se v cca 10 metrech zkazila a nebylo vidět na 2 metry. Ale ryby tam jsou, potkávali jsme zvířené sedimenty, jak jsem ryby vyplašili. Bohužel neviděli. Na ponoru mi mrzla levá ruka už asi v 10 minutě. Po 35 minutách jsem necítil prsty ani na jedné ruce. A takovou bolest po ponoru ... To jsem snad ještě nezažil. A že mně mrzly ruce už hodněkrát.

Na druhý ponor jedem na stěnu v ústí potoka Gossaubach. Tentokrát přes sráz z parkoviště. Je to maso. Dolů skoro po prdeli a nahoru se zapnutým předním náhonem. Ale stěna stála za to. Viditelnost okolo 6 až 8 metrů. V převislé části absolutní tma, i když slunce na potok krásně svítilo. Moc pěkný ponor, oba jsme si jej užili. A nebyla mi vůbec zima ani po 50 mimutách!

Tan víkend byl prostě dobrý. Prvních 100km na motorkách, první grilovačka a pěkný potápěčský den.

 

 

 

Klíčová slova: Hallstatt, potápění

Pokračujte ve čtení

Další
Jarní Řásná
Předchozí
Pískovny Feldkirchen