Horní Cerekev - sumec, kam se podíváš

18. květen 2014 VaDo

NIkomu se nechtělo v dešti do vody, tak jsem vyrazil na sólovku. Na Cerekev, už sem tady nebyl skoro celé 4 měsíce.

Když sem přijel, vyjma služby nebyla na lomu ani noha. Tak do gumy a do vody. Viditelnost jde, kolem 4-5 metrů. A když chvilku zasvítilo sluníčko (asi 3 minuty), tak i víc. Dále se viditelnost mění dost s hloubkou - dole je to bída, okolo 2 metrů - je všude takový jemný sediment. A potom s místem - u pláže je to opravdu bída, ale na druhé straně je to zase o dost lepší.

A kdepak máme rybičky. Všude plno okounů a krmení pro dravce (bělice, plotice a pod). Koukám, že okouni mají poměrně dost plíseň. Jako kdysi moje akvarijní rybičky. Kapali jsme jim do vody hypermagan. Hmm, na Cerekev by to chtělo aspoň barel.

Jen štiky nikde. A pak sem na to přišel, oni se plácaly těsně pod hladinou. Takže to bude spíše šnorchlovačka. Ale štiky jsou neposedné - neposedí, nepostojí. Takže fotka je spíše náhoda, když vyrazí směrem ke mně. Jsou po zimě nějaké hladové.

Nakonec jsem u pláže. Zpět nebo kolem? Kolem! Vzduchu hafo. U druhé strany se ještě nedoneslo, že se loví u hladiny, takže loví tak zhruba v 5 metrech, Kontrola sumců - a je jich tady, celkem šest. A pěkní kousci. K metru jim moc chybět nebude.

Pak již zpět. Jsem skoro u plata, koukám ještě jedna štika. Chvilka plavu vedle ní, ale je pořád o ploutev v předu. Zpomalím, ona taky. Zkusím ji dohonit, volně mi poodplave. To není štika, to je svině. A buch, něco se otře o haubnu. Mále jsem si nadělal do sucháče. Sumec - asi jej vyhnaly bublinky z jeho úkrytu v trávách a skočil mi rovnou na hlavu, blbec. 

Nakonec V-dril (jde to i bez opory a s foťákem na ruce, že bych se lepšil?).

A pak už jen schody....

 

Videjko

 

 

Klíčová slova: Horní Cerkev, lomy, potápění, sumci

Pokračujte ve čtení