Pichlinfersee - mlha, že by se dala krájet

11. listopad 2018 VaDo

Na Pichling jsme se stavili jen podívat minulý týden, když jsme se vraceli z Attersee. Voda vypadala tak trochu asi ne moc úplně výborná, ale na druhou stranu, na první pohled to nebyl úplně propadák.

Dneska ráno bylo mlhavo. Sice nahoře na Šumavě se ráno krásně protrhalo, ale Linc byl zahalený v husté mlze ještě v poledne, když jsem odjížděl. Podle toho to vypadalo i pod vodou. Světlo bez stínů, šero. Do třech metrů viditelnost celkem dobrá - 3-4 metry. U dna se drží mrak takového bíléjo nic, které zkracuje viditelnost na asi 2 metry.

Hned na začátku mně navnadil celkem velký lín, který se mnou plaval asi 10 minut a občas mně nechal udělat i fotku. Ale pak z větších ryb nic. Ale spousty potěru. Vždycky říkám, když je hejno potěru, hledejte štiku, ta si je tam pase. Ale tady to hejno byl spíš mrak přes celý Pichling. Tak se štiky hledaly blbě. Nakonec jsem do nich skoro vrazil na konci ponoru, když už jsem hledal, kudy jsem to sem vlastě vlezl. Takže oči pro něco jiného a do dvou velkých štik jsem málem vrazil hlavou. Lekli jsme se všichni tři.

 

 

img_9520.jpg img_9522.jpg img_9523.jpg img_9525.jpg

 

Klíčová slova: Potápění, Pichling, Pichlingersee

Pokračujte ve čtení