Český Krumlov - moto muzeum Kašperské Hory a zpět

1. srpen 2022 VaDo

Jak jinak než po okrskách (většinou).

TopImage

Vyjížďka plánovaná na cca 6 hodin. Z Českého Krumlova na Chvalšiny, Prachatice, Křišťanov (zde se vyplatí zastavit a mrknout do ohrady s pratury a bizony). Pak na Zbytiny (opět se vyplatí zpomalit, přímo u silnice dančí výběh). Zde se najíždí na frekventovanou silnici 141. Na té ale dlouho nejedeme, sjíždíme na 14133 přes Záblatí, Kratušín, která nám pár kilometrů vydrží. Nepotkáme na ni ani jednoho kolaře, ani jednoho motorkáře. V Kratušíně se napojujeme na 14130, ale kvalitativně je to stejné. Celkem dobrý asfalt, ale úzké. Tato silnice se chvíli táhne okolo Cikánského potoka, což je správná horská bystřina, kterou by člověk tak daleko od Šumavy nečekal. Strmý břeh, na něm cesta, dole bystřina s kameny a peřejemi.

Pak přejíždíme přes hlavní na Vimperk a pokračujeme ve stejném duchu po 14521, která nám opět pár kilometrů vydrží, až do Bohumilic. Tady najíždíme na silnici 1 třídy, jen na pár stovek metrů. Opět ji opouštíme po 00434, která se pak napojí na 171 směrem na Vacov, Klatovy. Ale i po té jedeme jen 2km. Odbočujeme na 14517, která nás doveze ke Zdíkovu. Odtud tedy již po 145 až do Kašperských Hor.

V Kašperkách oběd, kávička v místní pražírně a cukrárně. Kolem jedné se na náměstí valí černý kouř a rozezní se sirény. Za pár minut první hasičské auto, za chvíli druhé. Co bylo příčinou zatím nevím, pozary.cz mlčí. (aktulizováno: požár nízké budovy na náměstí)

Cesta zpět již není tak malebná, opouštíme Šumavu směrem na východ nejprve po 145, po které jsme přijeli, ale pak odbočujeme na 14510 až do Vacova. Odkud jedeme po 171 až do Čkyně, kde se na pár km napojíme na silnici I třídy. Motorkářů tolik, že mám chvilkama pocit, že řídím jen jednou rukou. Po 2km je tento pocit pryč. Sjíždíme na 1442 a posléze na 144, ale z té opět utíkáme na 14124, která nás opět vesnicemi a mezi poli dovede až Strunkovic. Zde se napojujeme na 142 do Netolic. Tady se opravdu vyplatí zastavit na kávu a zmrzlinu. Bez odmlouvání.

A pak již naše známá 1433 a 1436 - jsme za humny.

Klíčová slova: Motovýlety, moto výlety

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Motovýlet na Šumavu