Slověnický lom

7. září 2019 VaDo

Martin na fb vychvaloval krásnou viditelnost ve Slověnickém lomu. V tomto létě, kdy většina lomů měla viditelnost více než mizernou - to se musí zkontrolovat.

V sobotu pršelo, nijak hustě, ale pršelo. Ale pod vodou to nevadí. Ze břehu to vypadá skoro pohádkově, vidět do hloubky okolo 3 metrů. Jaké to bude pod vodou?

Nojo! Stejný. Viditelnost určitě 3-5 metrů podle místa a hloubky. Nade dnem v cca 12 metrech se drží vrstva zákalu, ale mezi 6 a 10 metry je viditelnost super. Jedno kolečko v hloubce, druhé ve střední a poslední mělké na rybičky a blbnutí. Na konci mi zakrmili před foťákem, takže jsem byl v rybí polévce. Přišli úplně všichni. Jeseter se nejprve nechal vidět v hloubce, pak přišel i na krmení. Jinak se do hloubky pouští jen pár okounů. Zbytek tyb se drží v teplé vodě do 3 metrů.

Protože se mi daří poslední dobou (pár let) trpět na záněty vnějšího zvukovodu a celkem marně s tím bojuji, hledal jsem, jak zamezit vodu do uší. Nakonec jsem si objednal špunty do uší pro potápění Doc's Proplugs. Podle návodu na webu jsem změřil velikost, vyšlo mi L-ko. Ve čtvrtek dorazily.
Trochu po nasazení tlačí v uchu, ale pokud budou fungovat, tak ať klidně tlačí. Pod vodou jsem o nich v podstatě nevěděl. Jen pocit změny hloubky není tak intenzivní. Vyrovnat tlak jde normálně. Trochu vody se do ucha dostane. Cítím ji tam. Ale ucho není vypláchnuté studenou vodou. Tak uvidím, rozhodne příštích pár dní.

Klíčová slova: Potápění, Lom Slověnice

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Nekouřím 4000 dní