Sobotní smočení na Horní Cerekvi

24. červen 2012 VaDo

Sobotní koupání se na Horní Cerekvi bylo skoro dokonalé. Nejenže se nám podařilo přijet první, nádherné počasí a vyditelnost dosahující skoro 10 metrů byla zárukou nádherného ponoru.

fotky

Začátek mi trochu zkalil zaseknutý ventil u sucháče. Ale vzhledem k tomu, že jsem ráno koukal na ten mokrý, visící na ramínku. A on na mně. A prosil, abych jej aspoň svezl v autě.... Převlékl jsem se bleskově do mokrého.

Ještě foťák, hup do vody. Studená (na hladině poctivých 18°C). V 5 metrech se to láme někam na 13C, pak ještě jednou na poctivých 6°C. Tak tady nebudu, stejně sou tady jen okouni. Rychle nahoru, do teplé vody, kde se drží i ostatní rozumný ryby.

A že jich tam bylo. Nádherná viditelnost! A potom.... Sumčí strom. Nejdřív na mně mívala větev. Ukazuju budymu nahoru, ale on furt kouká za mně. To už mi nedalo, otočím se a za mnou, pár centimetrů, kouká sumec zase na něj. A nakonec se tam v kruzích točilo několik (přesně 5) potvor. Když nás měli dost, chvilku zmizeli do zelené vody a potom zpět. Doporučení jsme dali ještě kamarádům. A taky je našli.

Nakonec ještě štika na lovu s námi chvilku hrála na skovávanou v zelené trávě.

A pak jsme tam vzali ještě děcka, jen tak na šnorchl. A i ty je viděli.

Prostě, skoro geniální ponor a byl by hřích tam v tu sobotu nebýt. 

A nakonec jedno krátké video

 

Klíčová slova: Potápění Horní Cerekev

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Grüner See, 2012