Horní Cerkev - první prázdninový

7. červenec 2013 VaDo

Na Cerkev jsem si přijel zopakovat pohodovku a klídek z minulého týdne. Nepovedlo se mi sice dorazit první, ale i tak, jsem mezi prvními, kteří jdou do vody. A všichni doprava od vstupu. Takže jasná volba - doleva.

A vyplatilo se. Krásný bazének se spoustou rybiček. A pár štiček. Sumec okupuje své místo, ale je tam tak zahrabaný, že dlouho přemýšlím, jak k němu dostat foťák.  Po chvíli mně má plný zuby (vousky) a odvlní se pryč do zelené vody lomu, A přede mnou nový úkol - trefit odbočku napříč lomem. To není zrovna moje oblíbená disciplína. Ale dnes je slušná viditelnost, takže orientační body nalézám, vpravo v bok. A hle - candát. Chvílí se navzájem okukujeme. Když to vypadá, že i jemu lezu na nervy, balím to. Stejně je čas, flaška není bezedná.

Zhruba v půlce cesty od stěny k výlezu najdu štiku, která je taková nervózní, kašle na mně, ale furt popojíždí, otáčí se. Loví!. Dalších zhruba 20 minut trávím s ní. Několik neúspěšných výpadů. Nakonec ji tam musím nechat. Po hodině a tři čtvrtě lezu z vody. 

Vyměním flašku, sváča a znovu do vody. Bohužel mám teď méně vzduchu, flaška je po eko akci - čištění Malše na Maláku. Takže jen 150 bar. Proto se dám doprava - ahoj štiko - vypadá to, že něco nakonec ulovila, klidně visí mezi rostlinami. Mrknu na candáta. ale ten tam nevydržel. Na sumce nedošlo, na to není kapacita. Nebo možná jo, ale neblbneme. Návrat - ahoj štiko - a vylézáme, Stejně to byla více než hodina. Nádherná hodina.

Fotografie

Video

 

Klíčová slova: Horní Cerekev

Pokračujte ve čtení