Bořenka a Miličín

1. březen 2014 VaDo

Opět pod vodu. Tentokrát na Bořenou Horu. Jsme tam skoro první, tak převléci a do vody. Viditelnost dost mizerná, něco mezi 2-3 metry, ale v celém profilu.

Bořenka na prd

Tak kouknem na vrtulník, potom si to dáme okolo celého lomu s postupným průzkumem všech "atrakcí" Bohužel nějak dneska nemáme štěstí na rybičky. Někde se před námi skovávají. A tak po necelé hodině lezeme z vody. Nakonec tréning vypouštění bójky. Ten se moc nepovedl. Špatně smotaná šňůra, uzlík a špulka letí nahoru. Být to v moři, tak jsem o bójku přišel. Takhle stačilo vystoupat pár metrů a najít vznášející se konec. Okolním potápkám jsem asi lehce k smíchu (bójka na lomu a ještě blbě), ale co.

Miličín mile překvapil

Na druhý ponor tady již nepůjdem. Tak otočíme směr domů, ale po cestě se rozhodneme podívat na Miličín. A malé (a milé) překvápko - viditelnost okolo 8-10 metrů. Takže není na co čekat, do gumy a hurá do vody. Tady rybičky nejsou (tedy jednoho okouna jsme potkali), takže zkontroluji atrakce (nebyl jsem na Miličíně asi 8 let), pár fotek.

Bořenka douhodobě zklamává (v podstatě celou druhou půlku 2013 a teď taky. Miličín zase překvapil, protože jsme jej měl zapsaný v paměti jako černý neprůhledný lom. A ejhle.

Co příště? Pište náměty!

Fotografie

Video

Klíčová slova: Božrná Hora, Miličín

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Lomeček, únor 2014