Attersee - Dixi a Waireg, Underpressure

1. březen 2020 VaDo

Přestupný den jsme vyrazili na Attersee. Bohužel jsem nějak zapomněl při překládání věcí z auta do auta, že mám taky počítač, světla a foťák. Tak jsme se z 1/3 cesty museli vracet. Tím z původního plánu na Wolfgansee nic nezbylo. Náhradní plán Attersee - kde bude nejmíň potápek.

Dixi

U Dixi bylo půl parkoviště volného, tak zde (je to velké parkoviště). I přes množství potápek a pozdní příjezd (mou vinou) jsme ve vodě mezi prvními. A na lodičkách dokonce asi první. Viditelnost se od minula (před čtrnácti dny) hodně zlepšila. Určitě více než 10 metrů. 

Na lodičkách pár okounů. Přes domek se vracíme na druhou stranu. Přepláveme okolo Dixi pergoly na druhý vrak - rozpadlá plachetnice. Zde je celkem dost okounů. A pak ještě něco, čemu se říká "staré schody", ale spíše to byl plovoucí ponton nebo molo.

Underpressure 

Nafoukat do Underpressure a pak kam? Před základnou jsme ještě nebyli. I když podle místních je to "na hovno" a "top secret" a "moc mělký". Moc mělký to rozhodně není. Žádná skála, jen blátivý svah. Asi ve 20 metrech jízdní kolo (spíše zbytky) a ve 25 vrak plachetničky (s lahváčem). A kostra něčeho, asi štiky.

Video

Klíčová slova: Potápění, Attersee, Dix, Underpressure

Pokračujte ve čtení