Attersee - Unterwasserwald a Twin towers

11. srpen 2019 VaDo

Na Attersee nebylo tak moc hezky, takže mraky koupačů zmizely. Dokonce i zaparkovat se dalo, kde jsme chtěli, tedy skoro. 

První ponor jsme střihli na Unterwasserwaldu. Moc jsme se nevyznamenali. V 10metrech domluva (potvrzení) o maximální hloubce 25m. A pak jsme vyrazili, ale každý asi tak 30° trochu jinak. Tomáš kolmo po svahu dolů, já mírně šimo ve směru předchozího sestupu. A po 2 minutách jsme se již nenašli. Takže návrat na hladinu. Já tam byl dříve, viděl jsem Tomovo bubliny, jak se blíží, tak jsem mu šel naproti a krásně jsme se potkali (dopadl jsem mu skoro na záda). 

Dole bylo hezky, pod 20metry se krásně otvírá voda a mizí mlíčný zákal. Nádhera.

Druhý ponor na Twin Towers - na radu z Under Pressure se vykašlat na věže, podplout pod nimi v cca 25 metrech. Tam je malý zlom a toho se držet, Skutečně zajímavé scenérie. A potkali jsme dva mníky. Menšího dole a o kousek výš i většího. A nakonec nás bavila štika na lovu. Zde viditelnost opět pod 20 metry nádherná. Nad 20 metrů má voda mníčný zákal a tam, kde prošlo více potápěčů, je viditelnost hodně špatná (přímo u Twin Towers dokonce bídná).

Během našeho pobytu pod vodou (něco přes hodinku), se nahoře přehnalo něco větrného a deštivého. Místo klidné hladiny nás čekaly vlny tak 30-40cm, které dost znepříjemnily výstup na schůdky. 

Vode je na koupání. Nahoře 21°C v podstatě až do 10 metrů, v sucháči horko. Pak se prudce láme na na 11°C, na sucháč ideální.

PS 1: Lehce jsem přitopil foťák. Snad to přežije

PS 2: Under Pressure mají základnu přesunutou z Bachu k jezeru. Moc pěknou. Byl jsem u nich zde poprvé. Většinou foukám na druhé straně u automatu u jejich konkurence - Austrian divers.

 

 

 

 

Klíčová slova: Potápění, Attersee, Unterwasserwald, Twin towers

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Zelená Cerekev