Attersee - Dixi a Kohlbauernaufsatz

26. srpen 2018 VaDo

Přiznám se, že jsem se na studenou vodu těšil. Bylo mi úplně jedno, že viditelnost nemá být úplně bůhvíjaká. A nebyla. Ale to předbíhám. Ráno na daálnici pršelo, lilo, chcalo. Ale po příjezdu už jen kapalo a když jsme lezli z prvního ponoru, dokonce vykouklo sluníčko. A cestou domů jsme zmokli zase až na Šumavě.

Dixi 

První ponor na lokalitě Dixi. Do 5 metrů celkem dobré, pak mlíčko až do cca 20 metrů. Tam se to opět nádherně otvírá, viditelnost kolem 6 metrů. Nahoře je teplo, 21°C, ale pod 10 metry je zlom. Dole ukazuje chytrá mašinka na ruce  jen 6°C,

Na zpáteční cestě se probíjíme proudem. Dokonce lehce rozvlnil vodní rostlinky. A kocháme se. Tolik ryb na Attersee najednou asi nepamatuji. Štiky různých velikostí a miliony potěru. Do toho se mihnou i větší kaprovité ryby. A okouni jsou pěkný macci. Všímli jste si, jak okouni loví? Najednou 3-5 v sevřeném šiku do hejna rybiček. Ale úspěšnost nic moc.

Naplníme u Austrian divers (pozor porucha kompresoru, plní pomalu). 

Kohlbauernaufsatz 

Další lokalita Kohlbauernaufsatz. Do 20 metrů mlíčko už od hladiny. Ale pak je viditelnost úplně nádherná. U kadibudky paráda. Jen mníci nejsou. A na kadibudce je nová atrakce - bílý točítkový telefon.

Cestou zpět opět několik štik. Oba ponory na hodinu a kousek.

PS: Mám díru v rukavici. Taková malá, jako špendlíčkem píchnutá. A nateklo tam snad 2dcl vody.

 

 

img_9214.jpg img_9218.jpg img_9223.jpg img_9227.jpg img_9228.jpg img_9235.jpg img_9236.jpg

 

Klíčová slova: Potápění, Attersee, Kohlbauernaufsatz, Dixi

Pokračujte ve čtení