Atterse - Twin towers a Dixi

24. červen 2018 VaDo

Vyrazil jsem na Attersee. Využít dálniční známku a trochu si spravit chuť po viditelnosti na Traunsee z minulého týdne. To první se podařilo, to druhé ne.

První lokalita Twin towers. Díky brzkému příjezdu jdu do vody první. Krásné teplá voda - 20°C. Ale to je taky to jediné, co se o ní dá říci. Až do 10 metrů. Pak se ochladí a již je i něco vidět. Jdu pod úrovní věží, doufáme, že je při té viditelnosti trefím i ze spodu. Ale netrefil. Při cestě zpět je to prolízačka mezi malýma rybičkama. A pak pokám pár okounů, co se krčí za kamenem. Čeho se bojí? Mníka. Krásný mník tam na ně číhá. A podle břicha již něco chytil. A  ještě pár štik. Na platě cvičí nějaká parta. A pod platem - další štika. Jen v tom kalu se fotit nedalo.

Váhám, jestli zůstat tady nebo přejet na další lokalitu. Nakonec přejedu na sousední lokalitu Dixi. Nahoře to vypadá dobře. Ale po zanoření.. Nejsem tady první. K platu se dá doplavat podle kalový stopy. A i dále potkávám trasy, do kterých po zaplutí nevidím ani foťák ve své ruce. Ale pod 15 metry je zase hezky. Při návratu mně nese proud, sice jemný, ale znatelný. A je jen mezi 8 a 10 metry. Nad není a pod taky není. Pár štik, ale mník už ne.

A nakonec jsem si i vykoupal. 

PS: opravený sucháč je opět hoden svého jména. 

img_8994.jpg img_8999.jpg img_9003.jpg img_9008.jpg img_9012.jpg img_9016.jpg img_9022.jpg img_9023.jpg

 

Klíčová slova: Potápění, Attersee

Pokračujte ve čtení

Předchozí
NightRide