Drahenický Málkov - poslední ponor?

18. leden 2021 VaDo

Drahenický Málkov vypadal jako logická volba - pod ledem je, není ani moc daleko a naposledy tam nebyla úplně špatná viditelnost. A když jsem se dozvěděl, že to bude asi poslední ponor na tomto lomu na hodně dlouhou dobu... Ano, s potápěním na tomto lomu je konec. Je zaveden opět do těžby a v současné době se z něj vyčerpává voda. Už je minimálně 2 metry pod svým normálním stavem.

Led má střídavou sílu od 7 do 10 cm. Ale vstup je od posledního vstupu potápěčů mnohem slabší Stačí jen sekerou rozšířit. Nastrojení a úprava a pak již pod vodu. Začínáme vyvazovat svoji linku, klucí z Blatné také svoji. Ale pak se spojíme a postupujeme po jedné lince od atrakce k atrakci. Pro Ondru první ponor pod úplným ledem. (Na Lomečku to bylo jen napůl). Kousek ze "záchodem" ukazuje zamrzlou automatiku. Utíká napojení na inflátor. Zavírám mu pravou stranu a v pohodě přechází na zálohu. Chvilka čekání, pokus o otevření - stále bublá. Tak konec, jdeme z vody. Postupně sbalujeme linku a míříme k výstupu. Ještě jeden pokus - vzduch stále uchází ve stejném místě. To není zamrzlé, prasknul o-kroužek.

Do vody se již nevracíme, klucí také vylezli, tak ještě chvilku pokecáme o plánech do budoucna a rozvíjíme teorie o budoucnosti lomu. Z hlediska potápění nám nevychází úplně růžově.

 

Klíčová slova: Drahenický Málkov, Lom, potápění

Pokračujte ve čtení

Předchozí
Lomeček pod ledem