Attersee - Nussdorf a výlet k vodopádu

2. duben 2018 VaDo

Tak po delší době  opět pod vodou. Už mi dusík v žilách chyběl.

A protože na českých lomech je voda povětšinou dost mizerná - po roztání ledu začal padat dolu sediment zachycený v ledu - vyrazil jsem na Attersee. To je jistota v sázce na čistou vodu.

Voda moc pěkná, viditelnost okolo 10 metrů, obloha bez mráčku, sluníčko, voda 4°C. Jen rybičky se mi vyhýbaly. Ty větší. Malých okounů bylo spousta. Prohlédl jsem všechny vraky, o kterých jsem věděl. A pak, při rozhovoru s dalšími potápěči na lokalitě, jsem se dozvěděl, že tam je ještě jeden. Takže důvod k další návštěvu.

Před několika lety, když jsme na Nussdorf začali jezdit, skoro nikoho jsme tu nepotkávali. Dneska je to profláknutá lokalita s - na Attersee - normálním počtem potápěčů.

Na obleku se kupodivu za zimu nic nezměnilo. Stále do něj teče zipem. Asi ho fakt budu muset vyměnit. Vůbec nejeví snahu se zlepšit. Spíše naopak. 

Potom jsme se vylezli podívat kaňonem na vodopád. Nová cesta ještě není otevřená - bude se na nic vybírat. Ale stará cesta po úbočí kaňonu je stále používaná a navštěvovaná. Po hodině a půl traverzování do kopce a obdivování panoramat jsme vyrazili nahoru nad vodopád. Vrcholové foto a dolů. Vypadalo to, že dolů to půjde hůř než nahoru, ale nakonec opak byl pravdou.

 

 

 

Klíčová slova: Potápění, Attersee, Nussdorf

Pokračujte ve čtení

Další
Osobní údaje
Předchozí
Lom Borek